Potrebno je:
5 čaša brašna čaše su od 2dcl
1/2 kocke kvasca
3 kašičice soli
voda
ulje, mast
od prilike 1dcl ulja...možete kombinovati i 1dcl jogurta pa dodavati vode po potrebi.
oko 200gr sira i i jedna kisela pavlaka
Priprema:
Od brašna, soli, kvasca i vode zamesiti testo srednje tvrdoće.
Šta znači srednja tvrdoća:
-testo nije tvrdo ko kamen
-testo se ne lepi za ruke
Testo se podeli na 10 delova.Svaki deo premesiti u lopticu.
Svaku lopticu razvući oklagijom.
Po 2 kruga spojiti uljem ili narendanim margarinom.
Tako se dobije 5 kora.
Tepsiju promera od 25-28cm nauljiti.
Svaku tu spojenu koru još dodatno razvući oklagijom veličine tepsije.
Pa u tepsiju staviti prvu koru.
Premazati kiselom pavlakom i od gore "pobacati" sir.
Najbolje da sir bude tvrdji-slan
Tako sa svim korama. Zadnja se ne posipa sirom.
Gotovu pitu premazati uljem ili otopljenim margarinom,
Iseći oštrim nožem na kocke.
Najbolje da odstoji bar 30 minuta pre pečenja.
Peći na 180C oko 30-40 min.
Dok ne porumeni.
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar