loading...

Ledene kocke - samo ovako i drukčije nikako! :)

 Sastojci 4 osobe

    Biskvit
    7 bjelanjaka
    7 žlica šećera u prahu
    7 žlica brašna
    prstohvat soli
    120 ml mlakog mlijeka

    Krema prva
    7 žutanjaka
    7 žlica šećera
    5 žlica škrobnog brašna
    750 ml mlijeka
    250 gr margarina za kreme

    Krema druga
    2 vrećice šlag pjene
    250 ml mlijeka


Priprema

    1.
    Bjelanjak i sol umutiti tako da se dobije čvrsti snijeg.
    2.
    U snijeg postepeno dodavati šećer i brašno i sve lagano umiješati.
    3.

    Smjesu za biskvit izliti u kalup promjera približno 24×24cm.
    4.
    Pećnicu zagrijati na 175*C i peći biskvit 10 minuta.
    5.

    Pečeni, još topli biskvit preliti s toplim mlijekom i ostaviti da biskvit skroz upije mlijeko.

    Biskvit ohladiti.
    6.

    Od žutanjaka, šećera, gustina i mlijeka skuhati kremu.
    7.

    Nakon što se krema skroz ohladila u nju dodati margarin izrezan na listiće pa kremu dobro promiješati (izmiksati) da bude skroz glatka.
    8.
    Kremu premazati preko ohlađenog biskvita.
    9.
    Na kraju umutiti šlag i premazati kolač.
    10.
    Prije posluživanja kolač dobro ohladiti (najbolje je ostaviti ga u hladnjaku preko noći).



izvor : coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar