loading...
Kad se zaželimo starinskih kolača.. koje osvježenje!!!
Sastojci
KORA
5 BJELJANJAKA
250 g ŠEĆERA
100 g MLJEVENIH ORAHA
1 v.žl. KRUŠNIH MRVICA
KREMA
5 ŽUMANJAKA
200 g ŠEĆERA
1 l MLJEKA
1 Puding vanilija Dolcela
po želji RUM
200 g MASLACA
ZA KRAŠAVANJE
1 Šlag hit Dolcela
Priprema
1.
KORA
Umutiti bjeljanjce sa šećerom u snjeg, pa kuhačom lagano umutiti orase i mrvice.
Smjesu rasporediti na pek papir s zadnje strane najveće tepsije..
Peći na 150 C.. dok ne dobije ljepu boju.. začanu.. cca 30tak min.
2.
KREMA
Žumanjke izraditi pjenasto sa šećerom te dodativaniliju, puding, i malo mljeka od 1 l.
Sve to ukuhati u ostataak mlijeka.
U ohlađenu kremu dodati maslac.
3.
Pećenu koru prepoloviti na pola te staviti na tacnu.. namazati kremom pa poklopiti drugom korom.
Ukrasiti šlagom..
4.
I to je to!!!
izvor : coolinarika.com Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
Nema komentara:
Objavi komentar