loading...

Kolač s kojim ima dosta posla, ali na kraju rezultat je za prste polizati. Mislim da naslovna slika jednostavno govori tisuću riječi.

 Sastojci

    1 paket kora za savijače
    300 g mljevenih oraha
    2 žl šećera
    1 Vanilin šećer Dolcela
    oko 2 dcl vrelog mlijeka
    200 g mljevenog maka
    2 žl šećera
    1 Vanilin šećer Dolcela
    oko 2 dcl vrelog mlijeka
    500g svježeg sira
    2 žl šećera
    1 Vanilin šećer Dolcela
    1 jaje
    4 vece jabuke
    1 žlićica cimeta
    1 Vanilin šećera Dolcela
    1 kiselo vrhnje
    1 dcl vrhnje za šlag


Priprema

    Nadjev od maka
    1.

    200 g mljevenog maka pomiješati sa 2 žlice šećera i jednim vanilin šećerom te prelijati s 2 dcl vrelog mlijeka.

    Nadjev od sira
    1.

    500 g svežeg sira pomiješati sa 2 žlice šećera, vanilin šećerom i jednim jajem.

    Nadjev od oraha
    1.

    300 g mljevenih oraha pomiješati sa 2 žlice šećera, vanilin šećerom i prelijati sa oko 2 dcl vrelog mlijeka.

    Nadjev od jabuka
    1.

    Oguliti i naribati 4veće jabuke. Dodati jednu žlićicu cimeta i jedan vanilin šećer te sve zajedno pomiješati.

    U nadjev od jabuka nikad ne dodajem šećer, jer uzmem slađe jabuke.

    Postupak:
    1.

    Dvije kore za savijače staviti na dno tepsije, premazati otopljenim maslacem i staviti nadjev od maka.
    Na nadjev od maka opet staviti dvije kore za savijače, premazati otopljenim maslacem  dodati nadjev od sira.

    Na nadjev od sira staviti dvije kore, dodati nadjev od oraha.
    Na nadjev od oraha staviti dvije kore i na njih staviti nadjev od jabuka.

    Na nadjev od jabuka opet dodati dvije kore.
    2.

    Kiselo vrhnje i 1 dcl vrhnja za šlag pomiješati pjenjačom i prelijati preko zadnjih kora.
    3.

    Peći u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 30-40 minuta.
    4.

    Savjet:

    Ako volite slađe kolače možete u svaki nadjev dodati po  1 - 2 žlice šećera više.

    Kad se stavljaju kore između najdeva malo svaku izbosti vilicom, tako neće gibanica biti suha.
    Obavezno redosljedom kako je navedeno slagati nadjeve, jer gornji sloj jabuka pusti sok i natopi ostale nadjeve i neće se dogoditi da gibanica ni nakon 2-3 dana bude suha.




izvor : coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar