loading...

Mamin recept star nekoliko godina - Munchmallow kocke

Kod nas u kuci uvijek dobrodosao! Krema je "zahvalna" tako ju je moguce kombinirati  na razne nacine...

 Sastojci

    Kora-Biskvit
    3 jaja
    9 kasika secera
    9 kasika ulja
    9 kasika vode (moze i mlijeko umjesto vode)
    10 kasika brasna
    1 kesica praska za pecivo

    Krema
    1/2 litra mlijeka
    2 case secera (1 casa=250ml)
    20 gr zelatine u prahu ( kod mene govedja)
    3 kesice slag pjene
    100gr cokolade za kuhanje
    cokoladna glazura by Lilly-cool http://www.coolinarika.com/recept/1053413/


Priprema

    1.

    Kora:

    Jaja umutiti sa secerom.Dodati ulje i vodu ,mutiti jos malo.Brasno i prasak sjedinjiti pa dodati takodje.

    Smjesu izliti u manju cetverokutastu tepsiju ili u standardni kalup za torte.Peci (svako poznaje svoju relnu) , provjeravati cackalicom da li je peceno.
    2.

    Krema:

    Od mlijeka uzeti pola case i rastopiti zeatinu.Ostatak mlijeka sjednjiti sa secerom i pustiti neka zavrije.Skinuti sa plate i dodati rastopljenu zelatinu.

    Ostaviti smjesu da se potpuno ohladi ,uz postepeno mijesanje.
    3.

   

    Smjesa je vodena i izgleda kao provareno mlijeko.Bez brige, tako i treba da bude(prebaciti je u neku velikU plasticnu posuDu jer ce se poslije volumen iste povecati i za tri puta , ako ne i vise).U hladnu smjesu dodati tri kesice slag pjene( napominjem : dodati prah direktvo iz kesice) i mutiti.Treba duze vremena mutiti (oko pola sata)neka ostaju fine mustre od miksera na smjesi.
    4.

    Po zelji dodavati okuse.Ja sam pola smjese ostavila bijelo a u pola dodala istopljenu ali ne i vrelu cokoladu.Potrebno je raditi brzo jer se ona vec u ovom procesu pocinje zilaviti.Ja sam redala: kora-tamna-svijetla smjesa.



Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar