Sastojci
Kora-Biskvit
3 jaja
9 kasika secera
9 kasika ulja
9 kasika vode (moze i mlijeko umjesto vode)
10 kasika brasna
1 kesica praska za pecivo
Krema
1/2 litra mlijeka
2 case secera (1 casa=250ml)
20 gr zelatine u prahu ( kod mene govedja)
3 kesice slag pjene
100gr cokolade za kuhanje
cokoladna glazura by Lilly-cool http://www.coolinarika.com/recept/1053413/
Priprema
1.
Kora:
Jaja umutiti sa secerom.Dodati ulje i vodu ,mutiti jos malo.Brasno i prasak sjedinjiti pa dodati takodje.
Smjesu izliti u manju cetverokutastu tepsiju ili u standardni kalup za torte.Peci (svako poznaje svoju relnu) , provjeravati cackalicom da li je peceno.
2.
Krema:
Od mlijeka uzeti pola case i rastopiti zeatinu.Ostatak mlijeka sjednjiti sa secerom i pustiti neka zavrije.Skinuti sa plate i dodati rastopljenu zelatinu.
Ostaviti smjesu da se potpuno ohladi ,uz postepeno mijesanje.
3.
Smjesa je vodena i izgleda kao provareno mlijeko.Bez brige, tako i treba da bude(prebaciti je u neku velikU plasticnu posuDu jer ce se poslije volumen iste povecati i za tri puta , ako ne i vise).U hladnu smjesu dodati tri kesice slag pjene( napominjem : dodati prah direktvo iz kesice) i mutiti.Treba duze vremena mutiti (oko pola sata)neka ostaju fine mustre od miksera na smjesi.
4.
Po zelji dodavati okuse.Ja sam pola smjese ostavila bijelo a u pola dodala istopljenu ali ne i vrelu cokoladu.Potrebno je raditi brzo jer se ona vec u ovom procesu pocinje zilaviti.Ja sam redala: kora-tamna-svijetla smjesa.
izvor : coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
Nema komentara:
Objavi komentar