Sastojci
6 jaja
1 l mlijeka
100 g šećera
½ mahune vanilije
1 žlica Gussnela Dolcela
Priprema
1.
U mlijeko stavite kuhati štapić vanilije.
2.
Žumanjke i šećer pjenasto izmiješajte, dodajte Gussnel i umiješajte u kipuće mlijeko. Pjenjačom miješajte dok smjesa od žumanjaka i mlijeka ne zavrije, pa maknite s vatre.
3.
Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg i žlicom ih stavljajte u vrelu vodu.
4.
Čim voda zakipi, okrenite ih na drugu stranu, te ih nakon nekoliko sekundi vadite. Ponovite postupak dok ne skuhate sve žličnjake.
Posluživanje
Poslužite dobro rashlađeno i ukrašeno voćnim sirupom ili čokoladnim ostrušcima.
Savjet
Kuhani žličnjaci od snijega trebaju udvostručiti volumen, no ne smiju se predugo kuhati (najviše pola minute).
izvor : coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar