Brz, jednostavan i jako, jako fin.
Sastojci
Petit keksi
Krema:
1 l mlijeka
1 žumanjak
1 čaša (2dcl) šećera
1 čaša griza
2 vanilin šećera
1 margarin (250 g)
1/2 l slatkog vrhnja
Priprema
1.
Posložiti kekse na dno tepsije.
2.
Krema se kuha kao i puding. U malo mlijeka umiješaju se svi sastojci osim margarina, a preostalo mlijeko se stavi na vatru dok ne zakipi. Kad mlijeko zakipi, smjesa se umiješa u mlijeko i sve se skupa miješa pjenjačom nekoliko minuta dok se ne zgusne.
3.
Tada smjesu treba maknuti sa štednjaka i odmah dodati margarin, miješajući dalje pjenjačom dok se ne rastopi, a zatim je preliti preko posloženih petit keksiju.
Posluživanje
Ohlađeno premazati tučenim slatkom vrhnjem i ukrasiti po želji.
Izvor: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar