Obogacen raznim okusima daje ukus potpune fantazije u vrucim ljetnjim danima…
Sastojci:
1L mlijeka
500 GR secera
1 kasicica limontusa
5 kesica bijelog slaga
1 casa kisele pavlake
2 dcl hladne vode
Priprema:
Skuvati mlijeko sa secerom (moze i 300 gr secera jer je mozda 500 gr preslatko).U prohladjeno (mlako) dodati limontus, promijesati i staviti u zamrzivac nekoliko sati dok se ne stegne.Moze preko noci.Izmutiti slag sa vodom. To ce da bude prilicno gusto, ali to mora tako po receptu. Dodati pavlaku i masu iz zamrzivaca.
E sad, skrenuta mi je paznja da je sustina pravljenja u sledecem:da se to muti 15 minuta, ISKLJUCIVO u jednom pravcu.Zasto je to tako, ne znam, ali zbog necega mora.Tako umucen sladoled predstavlja osnovnu masu.Ona moze da se podjeli u nekoliko posuda i da se svaki od njih
obogati razlicitim ukusima:ekstrakti, umucen Eskimko sladoled (ili neki drugi),seckano suvo ili svjeze voce, kafa, kapucino… Kombinujte ukuse po zelji, ukrasiti slagom, vocnim ili cokoladnim prelivima.
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar