Sastojci 8 osoba
KREM
8 supenih kašika Glatkog brašna Podravka
3 supene kašike Gussnel Dolcela (gustin)
8 supenih kašika Šećera ( kristal)
1 kesica Vanilin šećer Dolcela
8 dl mlijeka
250 g margarina
ribana kora limuna
3.4 banane
BISKVIT
8 jaja
8 supenih kašika Šećera ( kristal)
8 supenih kašika Glatkog brašna Podravka
1/2 kesice Praška za pecivo Docela
Priprema
1.
Od navedene količine mlijeka odvojiti 3 dl pa umutiti brašno, gustin, šećer, vanilin pa skuhati sa preostalom količinom mlijeka. Ne smije biti grudvica i treba da je dobro ukuhano - do prave gustine.
2.
Kada se ohladi sasuti u prethodno umućen margarin sa par kašika šećera. Kad je dobro umućeno naribati koricu limuna a nacijediti i sok od pola limuna, mikserom još malo mutiti pa ostaviti krem po strani (najbolje u frižider).
3.
Umutiti prvo bjelanjke (na čvrsto) sa šećerom pa dodati i zumanjke. U brašno pomiješati prašak za pecivo pa dodati u umućena jaja. Izmješati lagano kuhačom. Sve to sastaviti u pleh obložen pek papirom - peći do 20-tak minuta.
4.
Pečeni biskvit urolati: preko vlažne krpe ali onako u onom pek papiru na kojem je pečen urolati da se ohladi.
5.
Filovati biskvit pripremljenim kremom pa poredati banane koje smo namočili sokom od one druge polovine limuna. Zarolati i ostatkom krema premazati rolat. Sa vanjske strane ukrasiti po želji. Ja sam koristila čokoladu za kuhanje.
6.
Folijom pokriti rolat i staviti na hlađenje. Prijatno!
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar