loading...

Torta s višnjama, mascarpone sirom, bijelom čokoladom..

 Sastojci

    Biskvit
    5 jaja
    15 dag Šećera ( kristal)
    1 Vanilin šećer Dolcela
    20 dag Glatkog brašna Podravka
    5 žlica vode
    1 žličica Prašak za pecivo Docela

    Krema od višanja
    1 teglica kompota od višanja Podravka
    3 žlice Šećera ( kristal)
    1 Vanilin šećer Dolcela
    3 žlice Gussnela Dolcela (gustina)
    2 dcl soka od višnje (iz kompota)


    Mascarpone krema
    50 dag mascarpone sira
    2 žlice Šećera ( kristal)
    3 dcl Slatkog vrhnja Dolcela

    Ganache krema
    20 dag bijele čokolade
    1 dcl Slatkog vrhnja Dolcela

 Priprema

    1.

    Jaja umutite da budu pjenasta. Dodajte vodu, postepeno šećer i vanilin šećer. Dobro izmiksajte pa dodajte brašno koje ste sjedinili s praškom za pecivo.
    2.

    Smjesu izlijte u kalup (26 cm promjer) prethodno namašćen i posut brašnom. Pecite na 180°C, 25-30 min, ovisno o pećnici.
    3.

    Biskvit prerežite na dva dijela i pustite da se ohladi.
    4.

    Višnje ocijediti od soka i staviti u posudu. Dodati šećer, vanilin šećer a u 2 dcl soka iz kompota razmutiti gustin. Višnje i šećere staviti zakuhati.
    5.

    Dodati gustin, kuhati dok se ne zgusne a zatim sa štapnim mikserom usitniti višnje. Pustite da se ohladi.
    6.

    Mascarpone sir i šećer dobro izmiksati.  Slatko vrhnje izradite u šlag te ga dodajte u sir pa ponovo sve izmiksajte.
    7.

    Slatko vrhnje staviti na vatru i maknuti u trenutku vrenja. Preliti preko usitnjene čokolade, te miješati dok se ne sjedini. Ovu kremu napravite kada se torta dobro ohladi.
    8.

    Prvu koru biskvita stavite na stalak za tortu, oko njega obavezno obruč od kalupa.


    9.

    Na biskvit stavite ohlađenu kremu od višanja te pustite u hladnjaku 10ak minuta. Zatim stavite kremu od mascarpone sira (ostavite tri žlice kreme sa strane), a preko kreme drugu koru biskvita. Tu koru premažite s preostale tri žlice kreme. Tortu stavite u hladnjak na par sati, zatim skinite obruč te ju prelijte s ganache kremom koju napravite netom prije micanja obruč kalupa.

    Stavite ju ponovo u hladnjak da se ganache krema stisne.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar