sastojci
keks podloga s oreo keksima
180g. samljevenih oreo keksa
120g. maslaca-margarina
par žlica običnog ili čokoladnog mlijeka
bijeli nadjev
400g. krem sira,ja sam koristila meggle sir za cheesecake
600ml. Slatkog vrhnja Dolcela
100g. šećera u prahu
3-4 velike žlice soka od limuna
1 žličica Burbon vanilija šećer Dolcela
1 vrećica Želatine fix Dolcela-20g.
čokoladna krema
400ml. Slatkog vrhnja Dolcela
400g. čokolade crne za kuhanje
1 žličica Burbon vanilija šećer Dolcela
par kapi ulja-za sjaj čokoladne kreme
Priprema
1.
podloga sa oreo keksima
oreo kekse sameljite ,pa im dodajte maslac sobne temperature izrezan na listiće.izradite kompaktnu smjesu,ako bude potrebno dodajte par žlica mlijeka,može i čokoladno.
okrugli kalup za tortu br. 26 cm. premažite lagano uljem,vlažnim rukama formirajte keks-podlogu i ostavite u frižider do upotrebe.
2.
za bijeli sirni nadjev
miksajte svježi krem sir sa šećerom,dodajte sok od limuna.
posebno miksajte slatko vrhnje,sa vanilin šećerom,dodajte želatinu fix,pa sve lagano spojite sa smjesom od sira.
3.
premažite keks podlogu,sa bijelim sirnim nadjevom i vratite u frižider da se torta ohladi i nadjev stisne 20-ak minuta.
4.
za čokoladnu kremu
u međuvremenu pripremite čokoladnu kremu,koja treba biti prohlađena prije nanošenja na bijeli nadjev
na laganoj vatri otopite čokolade,,prelijte sa slatkim vrhnjem,dodajte burbon vanilin šećer i par kapi ulja-za sjaj- sklonite s vatre,kad čokoladna smjesa zakipi,ohladite i miješajte,nakon 8-10 minuta,izvadite formiranu tortu iz frižidera i prelijte je sa čokoladnom kremom.
Posluživanje
prvo je dobro ohladite na sobnoj temparaturi,pa je držite cijelo vrijeme u frižideru...prije posluživanja,stavite je u zamrzivač,5-10 minuta,lakše ćete je rezati i neće se lijepiti za oštricu noža..
po želji ukrasite je sa mljevenim prženim lješnjacima i kinder bueno komadićima čokolade...uživajte!
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
Nema komentara:
Objavi komentar