loading...

Kompir iz tave sa začinima - veoma ukusan!

 Sastojci

    sitni mladi krumpir podjednake veličine
    2 žlice maslaca
    malo maslinovog ulja
    sol
    papar


    malo crvene slatke paprike
    malo češnjaka u prahu ili protisnut 1 režanj svježeg
    malo sušenog bosiljka
    malo sušenog origana

 Priprema

    1.

    Najukusniji je sitni mladi krumpir, koji se samo oguli od kožice i onako ucijelo stavlja u tavu na zagrijanu masnoću.

    Veći krumpir bilo mladi ili stari, izrezati na kocke.

    U široj tavi zagrijati maslinovo ulje i maslac, staviti krumpir i pržiti na srednje jakoj vatri otprilike pola sata stalno poklopljeno. Povremeno promiješati.

    Kad se skida poklopac paziti da kapljice sa poklopca od kondenzacije ne padaju u tavu jer bi masnoća jako prskala.


    2.

    Kad je krumpir gotov, dobije zlatnožutu boju, maknuti sa vatre, posoliti, popapriti, posuti crvenom mljevenom paprikom, češnjakom u prahu, bosiljkom, origanom i sa malo maslinovog ulja.

    Sve dobro izmiješati i poslužiti.

Preuzeto: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar