Sastojci
sitni mladi krumpir podjednake veličine
2 žlice maslaca
malo maslinovog ulja
sol
papar
malo crvene slatke paprike
malo češnjaka u prahu ili protisnut 1 režanj svježeg
malo sušenog bosiljka
malo sušenog origana
Priprema
1.
Najukusniji je sitni mladi krumpir, koji se samo oguli od kožice i onako ucijelo stavlja u tavu na zagrijanu masnoću.
Veći krumpir bilo mladi ili stari, izrezati na kocke.
U široj tavi zagrijati maslinovo ulje i maslac, staviti krumpir i pržiti na srednje jakoj vatri otprilike pola sata stalno poklopljeno. Povremeno promiješati.
Kad se skida poklopac paziti da kapljice sa poklopca od kondenzacije ne padaju u tavu jer bi masnoća jako prskala.
2.
Kad je krumpir gotov, dobije zlatnožutu boju, maknuti sa vatre, posoliti, popapriti, posuti crvenom mljevenom paprikom, češnjakom u prahu, bosiljkom, origanom i sa malo maslinovog ulja.
Sve dobro izmiješati i poslužiti.
Preuzeto: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar