loading...

Zapečeni canelloni - najbolje što sam probala!

 Sastojci 6 osoba

    oko 15 canellona

    umak od povrća i rajčice;
    1 veća flaša gotovog umaka od rajčice
    30 dag nasjeckanog povrća (mrkva,grašak)
    malo šećera
    sol,vegeta


    za meso;
    2 luka
    3 velike žlice ulja
    35-50 dag mješanog mljevenog mesa
    soli (po potrebi)
    malo Vegete

    za bešamel;
    10 dag maslaca
    2 velike žlice brašna
    oko 1/2 l mlijeka
    malo muškatnog oraščića
    10 -15 dag sira (gaude ili sl.)

 Priprema

    1.

    Mljeveno meso popržiti na luku sa vegetom.Ohladiti.Staviti kuhati umak od rajčica sa nasjeckanim povrćem(grašak,mrkva ili slično).Začiniti po želji.Ne treba se dugo kuhati jer će se još peći u pećnici.Za bešamel....otopite margarin,dodajte brašno pa sve zalijte sa mlijekom.Kad se bešamel zgusne dodajte kockice sira pa promiješajte da se sir na pola otopi.
    2.

    Tepsiju malo nauljiti pa preliti sa pola umaka od rajčice i povrća.Staviti preko par hrpica bešamela.Canellone puniti smjesom od mesa i redati jedan do drugog u tepsiji.Preliti sa preostalim umakom od rajčice.


    3.

    Preostali bešamel nabacati onako s žličicom hrpice po vrhu.Staviti peći na 180 stupnjeva oko 1 sat dok se lijepo ne zapeče.
    4.

    Poslužiti uz zelenu salatu.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar