Sastojci
2 struka iseckanog maladog luka
1 sveža crvena paprika, isečena na kockice
1 ljuta paprika, isečena na kolutiće
2 čena sitno isečenog belog luka
1/2 kašičice kumina u prahu
1/2 kašičice ljute tucane paprike
400 g mlevene junetine
1 manja konzerva pelat paradajza
1 manja konzerva crvenog pasulja
200 g gauda sira, ili nekog po izboru
1 goveđa kocka
morska so
biljno ulje
Priprema
1.
Na zagrejanom ulju pržiti luk i obe paprike, oko 4-5 minuta, dodati beli luk, a nakon minut vremena kumin, ljutu tucanu i so, pa sve dobro promešati.
2.
U proprženo povrće sa začinima, dodati mleveno meso i dinstati 10 minuta u sopstvenom soku.
Pelat paradajz iseći na kocke, pasulj ocediti i isprati, pa sve dodati u jelo. Dinstati sve zajedno još par minuta i isključiti ringlu.
Nakon par minuta posuti naribanim sirom, poklopiti i ostaviti kratko na isključenoj ringli, tek da se sir otopi.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar