loading...

Straćatela čizkejk - brzo i lagano za svaku priliku!

 Sastojci 12 osoba

    Keks podloga
    500g mlevenog keksa
    150g margarina /maslaca
    150g mleka

    Fil
    500ml tekućeg jogurta
    100g šećera
    20g želatina
    par kašika vode
    300-400g čokolade
    500ml slatke pavlake


    Glazura
    200gr čokolade za kuvanje
    150ml margarina
    par kašika mleka
    po želji bombone, keks..

 Priprema

    1.

    Za bazu, mleveni keks pomešati sa otopljenim margarinom, malo kore od limuna, mlekom, šećerom po želji. Izravnati u kalup čvrsto.
    2.   

    Pavlaku umititi sa šećerom i dodati izrendanu čokoladu.

    Želatin i vodu pomešati i otopiti u mikrotalasnoj a potom to dodati u jogurt, promešati i odmah sjediniti mikserom sa umućenom pavlakom i izrendanom čokoladom.

    3.

    Dodati fil preko prethodne podloge od keksa i lepo izravnati.
    4.

    Za glazuru, otopiti čokoladu sa margarinom i proizvoljno dodati mleka da bi glazura bila ređa, da bi se lakše prelila preko fila.



    5.

    Preliti, i po želji, dodati bombone, lešnik ili keks preko dok je čokolada još uvek sveža (nestegnuta). Ostaviti u frižider da se stegne, preko noći.
    6.

    Iseći na kriške ili kocke i poslužiti uz šlag, voćni preliv ili karamelom.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar