Sastojci 12 osoba
Keks podloga
500g mlevenog keksa
150g margarina /maslaca
150g mleka
Fil
500ml tekućeg jogurta
100g šećera
20g želatina
par kašika vode
300-400g čokolade
500ml slatke pavlake
Glazura
200gr čokolade za kuvanje
150ml margarina
par kašika mleka
po želji bombone, keks..
Priprema
1.
Za bazu, mleveni keks pomešati sa otopljenim margarinom, malo kore od limuna, mlekom, šećerom po želji. Izravnati u kalup čvrsto.
2.
Pavlaku umititi sa šećerom i dodati izrendanu čokoladu.
Želatin i vodu pomešati i otopiti u mikrotalasnoj a potom to dodati u jogurt, promešati i odmah sjediniti mikserom sa umućenom pavlakom i izrendanom čokoladom.
3.
Dodati fil preko prethodne podloge od keksa i lepo izravnati.
4.
Za glazuru, otopiti čokoladu sa margarinom i proizvoljno dodati mleka da bi glazura bila ređa, da bi se lakše prelila preko fila.
5.
Preliti, i po želji, dodati bombone, lešnik ili keks preko dok je čokolada još uvek sveža (nestegnuta). Ostaviti u frižider da se stegne, preko noći.
6.
Iseći na kriške ili kocke i poslužiti uz šlag, voćni preliv ili karamelom.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar