1oo gr. sećera ( kristal)
200 gr. margarina
200 gr. cokolade za kuvanje
25o gr. ceten alve
250 gr. mlevenog keksa
35o gr. seckanog pecenog kikirikija za kolace
1/2 deci vode
Priprema
1.
100 gr. secera spinovati sa pola deci vode. Dodati 200 gr.. margarina 250 gr. ceten alve 100 gr.cokolade za kuvanje.
2.
Na suvo izmesati 250 gr. mlevenog keksa i 250 gr. seckanog kikirikija.Kikiriki seckati u secku da ostane malo komadica da oseti kad se jede.Smesu usuti u prethodnu smesu i dobro izmesati.
3.
Tacnu 18 x 13 obloziti folijom i sipati dobijenu smesu. Poravnati i ostaviti da se stegne.Prevrnuti staviti glazuru od 100 gr. cokolade i 4 kasike ulja.Odma posuti sa 100 gr. seckanog kikirikija.Kikiriki u secku samleti.
Posluživanje
Kolac seci skalperom na kocke pravougaonike trouglove ko kako voli.Kolac moze da se radi i u posnoj varijanti...
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
Nema komentara:
Objavi komentar