Sastojci:
Biskvit
2 kom jaja
6 dag šećera
6 dag brašna
na vrh noža praška za pecivo
pola žlice vode (+ može malo ulja)
Krema:
2 kom jaja
10 dag šećera
10 dag čokolade
20 dag maslaca (ili margarina)
Za umakanje:
2 dcl mlijeka
20 dag čokolade
10 dag šećera
15 dag maslaca (ili margarina)
20 dag kokosovog brašna
Priprema:
1.
Peku se dva ovakva biskvita.
Miksati bjelanjke da dobijemo čvrsti snijeg, dodati šećer, žutanjak, brašno s praškom za pecivo, vodu (i malo ulja, manje nego vode).
2.
Biskvit peči na velikom limu obloženom papirom za pečenje. Tijesto se namaže na papir i peče na 170*C oko 10 – 15 min. (ovisi o pećnici, biskvit se ne smije presušiti jer se onda ne može rolati!)
3.
Za kremu miksati na pari 2 cijela jaja i šećer. Kad postane pjenasto i kremasto (nakon cca 10-15 minuta) dodati čokoladu natrganu na kockice. Maknuti s pare i miješati dok se čokolada ne otopi. U ohlađenu kremu dodati izrađeni maslac.
4.
Na svaki biskvit namazati pola kreme. Izrezati ih na trake cca 3 cm široke. Malo zarolati i odrezati nožem (tako da dobijete male roladice), i tako sve do kraja.
5.
Ovako izgledaju rolice prije umakanja i valjanja u kokos. Ne trebate se zamarati ako vam malo curi krema iz rolice ili vam negdje pukne biskvit, sve će se to zakamuflirati s kokosom.
6.
Prokuhati mlijeko, čokoladu, šećer i maslac. Maknuti s vatre i miješati dok se sve lijepo ne izjednači i malo prohladi kako bi se lijepo (u što debljem sloju) uhvatilo za biskvit.
7.
Eh, sad ste već na konju. Slijedi najlakši dio. Rolice umakati u čokoladu pa uvaljati u kokos, i vaši fini čupavci su gotovi.
Posluživanje:
Veličina pleha u kojem pečem biskvite je 30 x 40 cm. Od ove količine ispadne 40 – 50 rolica.
Dobar tek!
izvor : coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar