Sastojci
1kocka kvasca
1kg brasna mekog
1supena kasika ulja
2kasicice male secera
1kasicica soli
mlaka voda da se zamjesi onako kao za hljeb ili pitu (ne premeko ne pretvrdo )
Priprema
1.
Pripremiti kvasac u mlaku vodu sa malo secera brasna ,ostaviti da nadodje.
2.
Nadosli kvasac i ostale sastojke pomjestai i ostaviti da nadodje ….
zamjesiti onako mekse kao za hljeb ili pitu .
3.
Nadoslo tjesto staviti na pobrasnjen stol i napraviti loptice koje hocete velicine i izraditi ih istanjiti na debljinu (2cm) i precnik 20cm.
(Sa oklagijom ili rukama kako vam je lakse)
4.
Prziti ih u vrelom ulju
kada su gotove staviti ih na kuhinjski papir da pokupi ostatak masnoce .
Posluživanje
Sluziti ih tako tople uz casu jogurta ,sir,razni namazi i salatice .
Ili slatka varijanta marmelade ili posuti secerom u prahu !
izvor : coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar