Sastojci 12 osoba
1 pakovanje Gotovih kora za madaricu ili medenu pitu(sweet cakes,4 kore)
Fil:
2 konzerve(395gx2) Kondenzovanog mlijeka(ili gotove dulce de leche)
225 g Putera sobne temperature
225 g Krem sira(ja sam koristila philadelphia)
1 kasicica Vanile ekstrakta
100g Badema ili oraha, ljesnjaka,isjeckanih
Ostalo:
150 g Tamne cokolade
1 kasika Ulja
50-100 ml Crne kafe
Priprema
1.
Ako nemate dulce de leche onda konzerve od kondenzovanog mlijeka stavite u dublju serupu prekrijte vodom i kuhajte najmanje 2 sata na manjoj temperaturi. Kad vam je dulce de leche napravljena otvorite konzerve i istresite u zdjelu da vam se ohladi. Izmjesajte da ih ujednacite.
2.
Isjeckajte bademe ili orahe/ljesnjake sta vec zelite ali da vam ne bude krupno niti sitno nasjeckano. Skuhajte kafu i ohladite.
3.
Kremasto umutite puter i krem sir.
4.
U kremu dodati ohladenu ducle de leche i vaniliju ekstakt. Izmiksati jos koju minutu da dobijete ujednacenu kremu.
5.
Kremu rasporediti na 4 djela. Prvu koru staviti na tacnu pa premazati hladnom kafom.
6.
Staviti prvi dio kreme i izravnati nozem.
7.
Posuti isjeckanih badema i prekriti drugom korom. Ponoviti proces sa drugom i trecom korom.
8.
Cetvrtu koru isto tako premazati kafom i premazati kremom i onda staviti u frizider oko 30 minuta da se malo stegne krema.
9.
Istopiti cokoladu sa uljem. Izvaditi madaricu i onda preliti cokoladom.
10.
Izravnati i posuti ostatak badema ili oraha/ljesnjaka. Staviti je u frizider i ostaviti da prenoci prije nego sto je izrezete.
11.
U kutiji moze biti 7-10 dana ako vam uspjije ostati.
Posluživanje
Ovu kremu mozete koristiti i sa svojim korama kad pravite madaricu a i kao kremu za torte. Ako nemate kondenzovanog mlijeka ili gotove duce de leche onda mozete napraviti karamelu i dodati u kremu.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar