loading...

Ledene kokos kocke - jednostavne, a veoma ukusne!

 Sastojci

    Za biskvit:
    5 jaja
    65 g šećera
    25 g kakaa
    75 g brašna

    Za čoko-rum preliv:
    200 ml mleka
    2 kašike kakaa
    2 kašike šećera
    2 kašike ruma

    Za krem:
    1 l mleka
    12 kašika šećera
    4 pudinga od vanile
    250 g margarina
    2 kašike šećera u prahu
    70 g kokosa

    Još:
    300 ml mleka
    2 šlag krema od čokolade

Priprema

    1.

    Odvojite belanca od žumanaca. Belancima dodajte prstohvat soli i umutite čvrst sneg postepeno dodajući šećer. U drugoj posudi sjedinite kakao i brašno, dobro pomešajte i razbijte kašikom eventualne gromuljice od kakaa (možete i prosejati, ja nisam). U sneg od belanaca dodajte jedno po jedno žumance mešajući mikserom na najmanjoj brzini. Sada dodajte i kakao i brašno i sve dobro promešajte mikserom takođe na najmanjoj brzini.
    2.

    Smesu za biskvit ulijte u pleh koji ste malo nauljili i posuli brašnom (moj je 32×20 cm). Pecite u prethodno zagrejanoj pećnici na 180 stepeni oko 20-25 minuta.
    3.

    Za preliv prokuvajte mleko sa kakaom i šećerom, dodajte rum i još dok je toplo prelijte gotov biskvit.
    4.

    U nekih 2 dcl mleka razmutite prašak za puding sa šećerom a ostatak stavite da provrije i skuvajte puding. Prekrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi. Ne mora skroz. U mlak puding ubacite margarin i izmutite u penastu kremu, i na kraju dodajte još šećera u prahu po ukusu. Meni je bilo dosta 2 kašike. Dodajte i kokos i sve dobro sjedinite. Ako želite još intenzivniju aromu kokosa, možete staviti i do 100 g, ali ja nisam da mi krema ne bi bila pregusta.
    5.

    Premažite preliven biskvit kremom a odozgo umućenim šlag kremom od čokolade. Možete staviti i čokoladnu glazuru umesto šlag krema.
    6.

    Kolač dobro ohladite u frižideru a potom uživajte!

preuzeto sa : coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar