KORE:
15 dkg margarina
25 dkg brašna
4 žumanjka
1 Prašak za pecivo Docela
6 žlica mlijeka
1 žlica šećera
FIL:
4 bjalanjka
15 dkg šećera
2 žlice kakaa u prahu Dolcela
15 dkg mljevenih oraha
veća šaka mljevenih oraha za posipanje
Priprema
1.
KORE:
Od margarina, brašna, žumanjaka, praška za pecivo i šećera zamijesite tijesto uz dodavanje mlijeka.
Tijesto podijelite na 3 dijela.
Svaki dio razvaljajte na veličinu kalupa 26x31 cm, premažite pekmezom te posipajte orasima( otprilike veća šaka mljevenih oraha-ne pretjerujte da se ne odlijepi). U sredinu filuj.
2.
FIL:
Od bjelanjaka izlupajte snijeg, dodajte šećer, kakao i mljevene orahe.
Fil podijelite na dva dijela te nanesite između kora te ispecite dok ne poprimi boju(nadjev će se lijepo odlijepiti od tepsije).
3.
P.s. malo sam bila u žurbi pa nisam podijelila kremu na pola. Zavrsila je cijela na drugoj kori.
Posluživanje
Ohladite. Prelijte cokoladnom glazurom- crnom(7,5 dkg čokolade+3 žlice ulja),bijelom(10 dkg čokolade +4 žlice ula) ili pak posipajte šečerom u prahu!
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
Nema komentara:
Objavi komentar