loading...

Kuglice od lješnjaka i cimeta bez brašna - savršena, dobitna kombinacija!

 Sastojci

    3 bjelanjka
    10 zlica secera
    1 vrecica vanilije
    1-2 zlicice cimeta ( po zelji )
    300g mljevenih ljesnjaka
    ca 50 cijelih ljesnjaka

 Priprema

    Za 50 kuglica
    1.

    Bjelanjke izlupajte u snijeg, dodajte zlicu po zlicu secera, vaniliju i miksajte dok se smjesa ne sjaji.

    Odvojite 4 zlice snijega na stranu.

    U snijeg tek sada dodati cimet ( 1-2 zlicice, ovisno koliko cimetasto volite ) i mljevene ljesnjake i dobro promjesati.

    Oblikovati 50 kuglica. Drskom kuhace svakoj kuglici napraviti malo udubljenje. Radite njezno jer kuglice se od pritiska sire i ako niste pazljivi  pucaju.

    Snijeg od bjelanjaka koji ste odvojili, staviti u jednu vrecicu, odrezite joj vrh i nanesite malo smjese u svako udubljenje i malo oko njega.


    Cijeli ljesnjak lagano pritisnuti u udubljenje. Slagati kuglice na pleh oblozen papirom za pecenje.

    Pecnicu ugrijati na 50 stupnjeva i susiti kuglice oko 4 sata.

    U kuglice mozete metnuti i neki drugi orasasti plod ili mjesavinu istih. Ja osobno ne volim prejaki okus ljesnjaka pa stavljam pola ljesnjaka, pola badema. Mozete ih i malo popeci i oguliti, kuglice ce biti jos finije i svjetlije.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar