Delizioso!
1 veće Savoiardi Talijanske piškote (ladyfingers)
4 jaja
1 (500 g) Talijanski Mascarpone
150 g šećera (to je individualno- po ukusu)
250 ml crne kave + Rum
Za posipanje
gorka čokolada u prahu, ribana tamna Lindt ili druga fina čokolada
Priprema
1.
Odvojite žutanjke i bjelanjke.
2.
Miksajte žumanjke i šećer do glatke mase.
Bjelanjke miksajte dugo, za tiramisu moraju biti najčvršći što mogu biti. Ako niste vješti s bjelanjcima, nemojte kriviti recept. U tom slučaju, umjesto bjelanjaka radije koristite 200 ml čvrsto tučenog šlaga, a miksanje bjelanjaka uvježbajte kad budete radili npr. puslice ;)
3.
Dodajte mascarpone sir i kuhačom lagano umiješajte istučenje bjelanjke u tu masu.
Ako niste vješti s bjelanjcima, nemojte kriviti recept. U tom slučaju, radije umjesto bjelanjaka koristite 200 ml čvrsto tučenog šlaga.
4.
Piškote NAKRATKO umačite (jednu po jednu- ne smiju se raspadati a jako su nježne) u kavu i obložite stijenke (rubove) zdjele. Zatim ih posložite i na dno posude.
5.
Pokrijte ih prvim slojem mascarpone mase (ja vec tada pospem malo čokolade -na prvi sloj).
6.
Slažite i drugi sloj namočenih piškota, pa opet mascarpone. Ja složim 3 sloja piškota u veliku vatrostalnu zdjelu, a Vi, kako vam duša želi…ne možete pogriješiti.
7.
Zadnji sloj mora biti sloj mascarponea kojeg pospete gorkom čokoladom u prahu.
Posluživanje
Doooobro ohladiti. Najbolji mi je sutradan. Ne trebam napominjati da može stajati kratko u frižideru zbog neobrađenih jaja, suvišna napomena jer će ova delicija nestati odmah. slika :)
Brat i ja smo se još istu noć sreli u kuhinji- jedno drugog smo uhvatili u krađi tiramisua koji je čekao sutradan… sljedeći dan sam ponovila postupak. Opet se pravio i opet je bila tuča za zadnju žlicu.
Ovo je valjda najobožavaniji desert u mojoj familiji.
Inače kavu ne volim- ovo je jedina verzija u kojoj je konzumiram :)
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
Nema komentara:
Objavi komentar