za tjesto
3 jaja
3 velike žlice Šećera ( kristal)
2 velike žlice kakaa u prahu Dolcela
1/2 Prašaka za pecivo Docela
4 velike žlice ulja
Nadjev#1
200g mljevenih lješnjaka + malo za posip
3 velike žlice Šećera ( kristal)
3 velike žlice mlijeka
premaz
4-5 velikih žlica đžema od ribizla
Nadjev#2
1 Puding čokolada Dolcela
4 dcl mlijeka
4 velike žlice Šećera ( kristal)
150g maslaca sobne temperature
2 velike žlice šećera u prahu
Nadjev#3
1 Kokos premium puding Dolcela
4dcl mlijeka
4 velike žlice Šećera ( kristal)
150g maslaca sobne temperature
2 velike žlice šećera u prahu
# Dekor
500ml vrhnja za šlag
Čokoladne mrvice ili ribana čokolada
Priprema
1.
Žumanjke pjenasto umutiti sa šećerom.
Bjelanjke s malo soli istući u snjijeg.
2.
Dodati ulje, brašno pomješano s kakaom i pec praškom.
Ručno ( kuhačom, žlicom )umješati snjijeg od bjelanjaka,
Peći 10 minuta na 180C, u prethodno ugrijanoj pećnici.
Provjeriti čačkalicom da li je biskvit pečen.
Pekla sam u papirom za pečenje obloženom kalupu dimenzija 20 x 35 cm.
Nadjev#1
1.
Zakuhati mlijeko sa šećerom, pa preliti preko mljevenih lješnjaka. Biskvit odvojiti od papira za pečenje, vratiti u isti kalup pa nanjeti nadjev.
2.
Premazati đžemom od ribizla.
Nadjev#2
1.
Čokoladni puding pomješati s 4 žl. šećera i malo mlijeka. Skuhati u preostalom mljijeku. Kad se puding ohladi umješati izrađeni maslac ( smiksan s šećerom u prahu) te sjediniti u krem mikserom.Nanjeti nadjev na kolač.
2.
Posuti mljevenim lješnjacima.
Nadjev#3
1.
Kokos premium puding pomješati s 4 žl šećera i malo mljijeka te skuhati u preostalom mlijeka.
Kad se puding ohladi umješati izrađeni maslac ( smiksan s šećerom u prahu) te sjediniti u krem mikserom.
Nanjeti nadjev na kolač.
Dekoracija
1.
Vrhnje istući u šlag. Premazati kolač , posuti čok mrvicama ili ribanom čokoladom.Ostaviti da se rashladi preko noći.
2.
Napomena!
Za pripremu orginalnoj verzijii kolača ,izbacite premaz od đžema, posipod lješnjaka po čokoladnoj kremi, a Kokos premium puding zamjenite pudingom od vanijlije. Također u orginal verziji maslac se umješa bez dodavanja šećera u prahu .
Posluživanje
U slast!
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
Nema komentara:
Objavi komentar