Potrebni sastojci:
1 ceo stari hleb (oko 6oo gr),
400 ml jogurta,
400 ml pavlake,
4 jaja,
150 g suvog mesa ili šunke,
150 g trapista,
So po ukusu.
I još po želji:
Susam za posipanje,
2 male kocke putera (20 g).
Priprema:
Korak 1: Hleb isecite na kockice. U posudu za pečenje stavite malo maslinovog ulja ili margarina, po dnu pa poređajte polovinu iseckanog hleba. Umutite pavlaku, jogurt i jaja, posolite po ukusu i natopite hleb polovinom fila. Preko fila rasporedite sitno iseckanu šunku, pa rendani kačkavalj.
Korak 2: Ostatak hleba stavite preko i prelijte ostatkom fila. Pažljivo viljuškom umešajte fil u hleb da se lepo natopi. Ostavite da stoji oko pola sata da bi hleb lepo upio fil. Pospite susamom i nožem iseckajte puter po piti. Pecite u zagrejanoj rerni na 200o C dok pita od starog hleba lepo ne porumeni.
Prijatno!
Recept preuzet sa bloga: Tajni sastojak
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar