loading...

TROSTRUKI UŽITAK - MMMMM!

 Sastojci

    BISKVIT
    6 bjelanjaka
    250 g šećera
    3 žlice brašna ( pola ostro , pola meko)
    1 žlica tamnog kakaa
    1 prašak za pecivo
    1 žlica krušnih mrvica
    200g mljevenih oraha


    KREMA
    1,200 l mlijeka
    12 vrhom punih žlica oštrog brašna
    250 g šećera
    200 g maslaca ili margarina
    4 vanil šećera
    1 Rum šećer Dolcela
    200g tamne čokolade
    200g bijele čokolade
    400 ml slatkog vrhnja
    + 250g pettit keksa
    GLAZURA
    150g tamne čokolade
    50g maslaca ili margarina
    50ml mlijeka
    5 -7 žlica slatkog vrhnja

 Priprema

    1.

    BISKVIT

    Bjelanjek cvrsto istuci s prstohvatom soli, dodati secer i miksati jos bar 6-7 min, dodati sve ostale sastojke ili ih
    umjesati kuhacom ili mikserom par sekundi na najmanjoj brzini.
    Tepsija velicine 38x30 peci na 180 stupnjeva 20 ak min.
    2.

    KREMA

    Zakuhati mlijeko oko 1 l dodati mu u preostalih 200 ml izmjesane zumanjke , secer, brasno. Staviti na hladjenje prekriveno prijanjajucom folijom ali po povrsini kreme, ne po rubovima posude. Izraditi maslac ili margarin s vanil secerom i rum secerom i dodati ohladnjenu kremu i dobro izmiksati mikserom. Podijeliti na dva jednaka dijela vaganjem.
    Rastopiti obje vrste cokolade. U jednu dodati bijellu cokoladu a u drugu tamnu cokoladu. Umjesto cokolade mozete staviti i bijelu i tamnu linoladu ili nutellu. Da krema koja je sama po sebi tesk bude prozracnija i laganija ja dodam izradjeno slatko vrhnje cca400 ml znaci u svaku kremu 200 ml izradjenog slatkog vrhnja.


    3.

    BISKVIT+ ZUTA KREMA+PETTIT KEKSI+TAMNA KREMA+GLAZURA
    U frizider preko noci. Dooobro ohladiti i rezati tankim nozem ili skalpelom. Nakon svakog reza ostricu obvezno obrisati

Preuzeto sa: www.coolinarika.com

Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar