loading...

Predivan starinski kolač, toliko mekan i sočan da se topi u ustima, a ukus rogača u kombinaciji sa jabukama, cimetom i aromom ruma osvojiće vas načisto.

 Sastojci

    4 jaja
    75 g šećera
    1 vanilin šećer
    125 ml mleka
    75 ml ulja
    1 kašika arome ruma
    100 g oštrog brašna
    100 g rogača
    1 prašak za pecivo
    1 kašičica cimeta
    4 veće jabuke

    Za glazuru:
    125 g čokolade za kuvanje
    25 g margarina
    2 kašike ulja


 Priprema

    1.

    Najpre ogulite jabuke.

    U jednoj posudi sjedinite suve sastojke: brašno, rogač, prašak za pecivo i cimet.

    U drugoj većoj posudi izmutite mikserom jaja sa šećerom i vanilin šećerom, minimum 5 minuta na najjačoj brzini dok se jaja ne zapene i ne narastu. Potom dodajte mleko, ulje i aromu ruma (može i pravi rum) i promešajte.

    Sada dodajte i mešavinu suvih sastojaka i sjedinite sve mikserom na najmanjoj brzini u jednoličnu smesu.
    2.

    Na kraju u smesu narendajte i jabuke i ručno izmešajte kašikom. Ja rendam jabuke na samom kraju direktno u smesu za kolač da ne bi pustile sok prilikom stajanja. Inače sam koristila zelene jabuke Granny Smith. One su fine sočne i kiselkaste, mada vi možete bilo koju vrstu.
    3.

    Pripremite manji pleh (30×20 cm), blago ga nauljite i pobrašnite pa sipajte smesu za kolač i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni, 30-35 minuta. Proverite čačkalicom da li je kolač pečen.
    4.

    Sačekajte malo da se prohladi a potom ga prelijte glazurom. Glazuru pravite tako što ubacite u lonac čokoladu, margarin i ulje i mešajte na vrlo blagoj vatri dok se sve ne otopi i lepo sjedini.
    5.

    Kolač secite na kocke i uživajte! Prijatno! :)



Posluživanje

Više o rogaču kao izuzetno zdravoj namirnici i o ovom kolaču možete pročitati ovde.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar