Sastojci
Za koru kalup 28
3 jaja
130 g brasna
pola kesice praska za pecivo
4 kasike secera
1 dcl mlijeka
5 kasika ulja
za vanilija fil:
600 ml mlijeka
2 kesice pudinga od vanilije
6 kasika secera
150 g putera/maslaca-ili margarina
po vrhu:
500 g jagoda
1 kesica bezbojnog preliva za torte
dodatak sastojcima je soljica od crne kafe mlijeka kojom zaljevamo ispecenu koru
Priprema
1.
Pjenasto umutiti jaja sa secerom, postepeno davati brasno, mlijeko i ulje. Sve sastojke za tijesto dobro umutiti i usuti u kalup od 28 cm. Peci na 200 stepeni oko 15 min. Ako je pecnica sa ventilatorom onda na 180. Probati cackalicom da li je tijesto peceno. izvaditi ohladiti i zaliti sa soljicom mlijeka.
2.
Skuhati pudinge u mlijeku. Prohladiti i izmiksati sa puterom. Premazati koru.
3.
Jagode oprati, ocistiti od peteljki i poslagati isjecene ili cijele po kremi od vanilije.
4.
Preliv za torte napraviti po uputstvu sa vrecice i preliti kolac.
Ako neko zeli moze vodu zamijeniti bijelim vinom ili samapnjcem ;)
5.
Ohladiti i uzivati...
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar