4 zumanaca
150 gr sećera
1 Puding vanilija Dolcela
4 kas Gussnel Dolcela (gustin)
650 ml mlijeka
250 ml Slatko vrhnje Dolcela
1 zelatin(10gr)
Aroma vanilije
150 gr plazma keks
200-300 gr malina
2 Crveni Preljev za torte Dolcela
500 ml vode
4 kas sećera
6 kas vode
Priprema
1.
Umutiti zumanca sa secerom. Dodati 100 ml mlijeka, puding i gustin. Dobro sjediniti. U preostalo vruce mlijeko u tankom mlazu sipati smjesu od zumanaca. Mijesati dok ne postane kao puding. Skinuti s vatre i u jos vruce dodati pripremljen zelatin. Smjesu istresti u odgovarajucu posudu, prekriti prozirnom folijom i ostaviti na hladjenje.
2.
Umutiti slatko vrhnje. Izmiksati ohladjenu smjesu od zumanaca, dodati aromu vanilije i u nekoliko navrata dodavati umuceno vrhnje. Dobro sjediniti.
3.
Plazma keks poredati u tepsiju. Moja je 23x35. Prekriti ga kremom na koju treba posloziti maline.
Pripremiti preljev. Sadrzaj iz vrecice pomjesati sa 4 kasike secera i 6 kasika hladne vode, oduzete od 500 ml. Preostalu vodu zagrijati i uliti pripremljenu smjesu. Mijesati do vrenja. Preljev ohladiti par minuta i preliti ga preko malina.
Posluživanje
Najbolje posluziti kad prenoci, jer ce keks povuci vlaznost iz kreme i time biti omeksan.
Prijatno.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
Nema komentara:
Objavi komentar