ZA MUFFINE
1 Lava Muffins Dolcela
2 jaja
3 žlice vode
ČOKOLADNA LINOLADA KREMA
85g čokoladnih kapljica/nasjeckane čokolade
85g maslaca sobne temperature
3 žlice (cca 40g) krem sira
170g Lino lade nougat
ČOKO UMAK
115g Lino lade Nougat
35ml punomasnog mlijeka sobne temperature
Priprema
1.
Pripremite muffine postupkom s pakiranja. Pustite ih da se ohlade nekoliko minuta.
2.
Za kremu od Lino lade stavite čokoladne kapljice u posudu otpornu na toplinu. Otopite ih u mikrovalnoj pećnici s razmacima od 20 sekundi tijekom kojih ćete žličicom promiješati čokoladu. Kada se većina otopi, izvadite čokoladu iz mikrovalne i promiješajte dok sve ne bude otopljeno. U drugoj posudi mikserom izmiksajte krem sir i maslac sobne temperature dok smjesa ne bude kremasta. Dodajte Lino ladu i dobro izmiksajte. Na samom kraju dodajte i otopljenu čokoladu i sve izmiksajte dok se sve ne ukomponira. Ostavite posudu s kremom u hladnjaku dok pripremate čokoladni umak.
3.
Lino ladu pomiješajte s mlijekom sobne temperature dok se sve ne ujednači. Umjesto ovog umaka možete koristiti i neki kupovni čoko preljev.
4.
U ispečene muffine prvo stavite dio čokoladnog umaka u rupice koje su se na većini njih formirale tijekom pečenja. Onima koji nemaju pukotinu na vrhu nožem lagano odvojite jedan dio, a zatim napunite muffin. Dekorirajte ih s kremom koja će se kasnije još dodatno stegnuti, a nakon nanošenje kreme prelijte ih ostatkom čokoladnog umaka. Možete ih dodatno ukrasiti po želji.
Posluživanje
Ova količina dovoljna je za 8 cupcakesa.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
Nema komentara:
Objavi komentar