Sastojci
Biskvit (sastojci za 1 koru)
4 jaja
4 žlice šećera
8 žlica brašna
2-3 žlice limunovog soka (za žuti biskvit)
1 žlica ulja
1 prašak za pecivo
2 žlice kakaa (za tamni biskvit)
Fil
1 L mlijeka
10 žlica šećera
5 žlica brašna
5 žlica gustina
250 g margarina
2 vanili šećera
3 reda jaffa keksa
Priprema
1.
Biskvit:
Izmiksajte jaja i šećer. Zatim dodajte ostale sastojke i sjedinite mikserom. Pecite u kalupu/tepsiji veličine 20x30 cm. (ako ćete okrugli kalup, npr. promjera 26 cm, možete smanjiti malo sastojke za biskvit - po 3 jaja, 3 žlice šećera, 6 žlica brašna....itd.)
Ispecite 2 žute kore (u njih stavljate limunov sok) i 1 koru u koju ćete dodati kakao ili orahe.
Kore malo natopite prokuhalom vodom i šećerom ili narančinim sokom.
2.
Krema:
Prokuhati 1 litar mlijeka s 10 žlica šećera i onda dodati 5 žlica brašna i 5 žlica gustina. To skuhati i kad se ohladi dodati 1 margarin i 2 vanili šećera.
3.
Slaganje:
biskvit - krema - jaffa keks (naopako stavljati, da čokolada ide prema dolje) - krema - biskvit - krema - jaffa keks - krema - biskvit.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar