loading...

Kokos Torta

 Sastojci 5 osoba

    Biskvit
    4 jaja
    200 g šećera
    1 šoljica mlijeka
    1/2 šoljice ulja
    1 šalica brašna
    1 pzp.
    3 žlice rogačevog brašna

    Fil
    700 ml mlijeka
    2 pudinga od vanilije
    200 g margarina za kreme
    200 g kokosa
    150 g mljevenog šećera

    Za poljevanje
    gusti sok i liker

    Za ukrašavanje
    2 šlag pjene
    ili 200 g čokolade za kuhanje

 Priprema

    1.

    Umutiti jaja i šećer. Zatim mlijeko i ulje nakon toga brašno, pzp. i rogač. Mjera neka vam bude jedna ista šalica (meni je bila standardna šalica za čaj) s tim da sam dodala još dvije žlice brašna radi gustoće biskvita.
    2.

    Peći u okruglom kalupu na pek papiru oko 45 min na 200°, provjeravati čačkalicom te smanjivati do 160°. Paziti da ne zagori jer se rubovi prije ispeku nego sredina.
    3.

    Margarin i šećer pjenasto umutiti. Dodati pripremljen mlak puding, sve dobro sjediniti i sipati kokos. Promiješati dobro i filati.
    4.

    Kada se biskvit malo ohladi presjeći ga i poprskati iznutra sokom i alkoholom (ja sam pomiješala sok od naranče i liker od višanja).

    Biskvit premazati kremom, preko drugi biskvit malo ga poprskati i ponovno premazati kremom.
    5.

    Kreme ima dovoljno s kojom možete premazati cijelu tortu. Ukrasiti je možete šlagom ili otopljenom čokoladom.

Posluživanje

Tortu je najbolje pripremiti dan prije posluživanja iako je ova tortica jako sočna te se može jesti već nakon što je 3-4 sata odstajala u frižideru.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar