Sastojci 3 osobe
Meso: 2 batka, 2 karabatka i 2 krila
Marinada:
100 ml maslinovog ulja
1 žličica mljevene slatke crvene paprike
malo ljute mljevene paprike
1 žlica limunovog soka
2 režnja češnjaka zgnječenog u pastu ili malo češnjaka u prahu
1/2 žličice soli
1/2 žličice crnog mljevenog papra
1 žličica šećera
Priprema
1.
U zdjeli pomiješati sve sastojke za marinadu.
Pileće komade uvaljati u marinadu da se meso obloži marinadom sa svih strana, poklopiti i spremiti u hladnjak, što duže, to bolje. Pola sata prije pečenja izvaditi meso iz hladnjaka.
U nedostatku vremena, meso marinirati barem pola sata. U tom slučaju ne spremati u hladnjak.
Marinirane komade piletine gusto složiti u vatrostalnu ili keramičku posudu i preliti ostatkom marinade.
Peći na 180"C, 40-45 minuta. Meso sa svih strana treba dobiti rumenu boju pa ga, kad porumeni s gornje strane, prevrnuti.
Poslužiti sa pečenim krumpirom, pečenim povrćem...
Ja u pećnicu stavim jednu do druge posudu sa mesom i posudu sa krumpirom i istovremeno pečem (tikvice sam u krumpir dodala kad je bio napola pečen).
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar