5 bjelanjaka
200g secera
150g brasna
150g kokosovog brasna(krupnog)
3/4 praska za pecivo
1/2 soka limuna
2 vrecice vanil secera
Krema 1 :
6 kasika brasna
6 kasika secera
400ml kokosovog mlijeka
100ml mlijeka
100g putra
10 komada raffaello kuglica
Krema 2 :
5 zumanjaka
5 kasika secera
2 kasikice vanil extrakta
400ml mlijeka
100g putra
3 kasike brasna
biskvit zaliti sa :
100ml toplog mlijeka
2 kasike batida de coco liker
jos-jagode ili raffaello kuglice
Priprema
1.
Bjelanjke,sok limuna i secere ulupati(ne precvrsto),dodati postepeno brasno i prasak i kratko umjesati kokos.Staviti u podmazan pleh 20x30 cm i peci na 180° oko 20 minuta.Biskvit izbockajte cackalicom ili viljuskom i zalijte mlijekom i likerom(ili vanilijom ako necete alkohol).
2.
Krema 1 :
Brasno umjesajte u dio hladnog mlijeka , procijedite kroz sito i zakuhajte u mlijeku u koje ste dodali secer.
Kada se ohladi umjesajte putar i izmiksajte raffaello kuglice.
3.
Krema 2:
Zumanjke i secer umutiti,dodati vaniliju,malo hladnog mlijeka i brasno.
Kratko umjesati i zakuhati u mlijeku.Kadase ohladi umutiti putar .
4.
Preko biskvita mazati kremu 1,po njoj poslagati polovice velikih jagoda ili raffaello koglica(ja moram par komada zbog muza,koji ne voli voce u kolacima)!
Preko voca ili kuglica ide krema 2 i gore pospete kokosom.Najbolje je kad odstoje preko noci u frizideru.
Posluživanje
Ja sam rezala vec poslije 2 sata....
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
Nema komentara:
Objavi komentar