loading...

Brze,jednostavne piroške sa sirom i jogurtom,spolja hrskave,a unutra mekane "ko spužvice"

 Sastojci 10 osoba

    sastojci za piroške od sira i jogurta
    400g. Glatkog brašna Podravka+ za radnu površinu
    1 vrećica Praška za pecivo Docela
    1 cijelo jaje
    180ml. čvrstog jogurta
    150g. rendanog tvrdog sira,ja sam koristila topsy za pizzu
    1 žličica soli -ili (po potrebi) ovisno koliko vam je sir-slan
    ulje za prženje piroški


 Priprema

    1.

    priprema tijesta sa sirom i jogurtom

    u veću posudu za mješanje,uspite brašno,s praškom za pecivo i jednu malu žličicu soli,suhe sastojke dobro izmiješajte drvenom žlicom,,dodajte cijelo jaje,čvrsti jogurt,odmah u smjesu stavite i sir,pa,ručno sjedinite sve sastojke,tijesto je mekano i od sira lagano ljepljivo,pa vi po potrebi dodajte 2-3 žlice brašna,a sve ovisi i koji sir koristite.ja sam radila sa topsy sirom za pizze i nisam pogriješila,piroškice se ne lijepe a niti upijaju -kap-masnoće,što je vrlo bitno napomenuti.
    2.

    tijesto razvući na 1-2 cm. debljine,nožem rezati pravougaonike otprilike 6x2,5 cm..

    zagrijte ulje,količina ulja je dovoljna kao kad radite krafne,bitno je da piroške "pokrije" do-pola.
    3.

    pažljivo spuštajte piroške i pržite sve dok fino porumene  sa obadvije strane.
    4.

    vadite ih šupljikavom kuhinjskom velikom žlicom,u tijeku pečenja piroške narastu, jako  su mekane i spužvaste.

Posluživanje

poslužite odmah,tople,najbolje su sa domaćim kiselim mlijekom,mladim kajmakom,kefirom ili po vašoj želji..uživajte,u ovim finim,hrskavim  piroškicama;))

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar