sastojci za piroške od sira i jogurta
400g. Glatkog brašna Podravka+ za radnu površinu
1 vrećica Praška za pecivo Docela
1 cijelo jaje
180ml. čvrstog jogurta
150g. rendanog tvrdog sira,ja sam koristila topsy za pizzu
1 žličica soli -ili (po potrebi) ovisno koliko vam je sir-slan
ulje za prženje piroški
Priprema
1.
priprema tijesta sa sirom i jogurtom
u veću posudu za mješanje,uspite brašno,s praškom za pecivo i jednu malu žličicu soli,suhe sastojke dobro izmiješajte drvenom žlicom,,dodajte cijelo jaje,čvrsti jogurt,odmah u smjesu stavite i sir,pa,ručno sjedinite sve sastojke,tijesto je mekano i od sira lagano ljepljivo,pa vi po potrebi dodajte 2-3 žlice brašna,a sve ovisi i koji sir koristite.ja sam radila sa topsy sirom za pizze i nisam pogriješila,piroškice se ne lijepe a niti upijaju -kap-masnoće,što je vrlo bitno napomenuti.
2.
tijesto razvući na 1-2 cm. debljine,nožem rezati pravougaonike otprilike 6x2,5 cm..
zagrijte ulje,količina ulja je dovoljna kao kad radite krafne,bitno je da piroške "pokrije" do-pola.
3.
pažljivo spuštajte piroške i pržite sve dok fino porumene sa obadvije strane.
4.
vadite ih šupljikavom kuhinjskom velikom žlicom,u tijeku pečenja piroške narastu, jako su mekane i spužvaste.
Posluživanje
poslužite odmah,tople,najbolje su sa domaćim kiselim mlijekom,mladim kajmakom,kefirom ili po vašoj želji..uživajte,u ovim finim,hrskavim piroškicama;))
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
Nema komentara:
Objavi komentar