Sastojci
400-500 g sezonskog voća (jagoda, malina, kupina itd)
180 g ostrog brasna
1 Praška za pecivo Docela
110 g secera (kristal)
1 Vanilin šećer Dolcela
pola zlicice rakije od ruza
1 cvrstoga jogurta
1 dcl ulja
3 jaja
prstohvat soli
1 Preljev za torte Dolcela (bijeli)
1 slag
1 zlica secera i sjeckanih badema za dno lima
Priprema
1.
Upalite pecicu na 180-200˙. Koristite li smrznuto voce obavezno ga stavite da se ocijedi prije upotrebe.
Umutite cijela jaja s secerima, rakijom i soli. Dodajte ulje, jogurt, i naposlijetku brasno i pzp.
2.
Na lim stavite papir za pecenje. Pospite ga secerom i sjeckanim bademima pa preko poslozite voce po zelji.
3.
Na voce lagano izlijevajte tekuce tijesto.
Lupnite limom da se tijesto ravnomjerno rasporedi.
4.
Voce mora biti prekriveno. Stavite peci nekih pola sata- provjerite cackalicom po sredini kolaca.
5.
Gotov kolac je dobio lijepu boju. Ostavite u kalupu da se ohladi.
6.
Preokrenite kolac.
7.
Skuhajte preljev za torte po uputama i prelijte kolac te ostavite da se preljev stvrdne.
8.
Ukrasite sa slagom i posluzite.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar