Sastojci
kora
9 zumanaca
9 kasika secera
9 kasika mleka
9 kasika brasna
3 kasike ulja
pola praska za pecivo
fil od cokolade
1,5l mleka
180g pudinga od cokolade
300g secera
9 belanaca
9 kasika secera
fil od jagoda
500g jagoda
2 pudinga od jagoda
150g secera
400ml vode
2dl slatke pavlake
jos
200g beli krem slag
200ml hladne kisele vode
Priprema
1.
Umutiti zumanca sa secerom,zatim dodati mleko, brasno, ulje i pecivo. Podmazati tepsiju 36-24cm, sipati masu i peci na 180 stepeni.
2.
Pripremiti fil od cokolade. Dok se mleko zagrevalo za puding, ja sam umutila belanca sa 9 kasika secera u sam. Skuvani puding skloniti u stranu i dodati polako sam od belanaca, kad se lepo sjedinili sastojci, sipati fil preko kore. Ostaviti da se ohladi. Inace ako nemate dublju tepsiju, kao sto je i ja nemam, onda napravite kao nasa Tanje567 pravila je stranice od kartona i obavila ih folijom, da bi joj kolac bio vislji, a krempita je lepa kad je visoka.
3.
Uzeti jagode i izblendirati, staviti u serpu zajedno sa secerom da se kuva do kljucanja, a u vodu razmutite puding od jagode pa zakuvajte sve zajedno. Ostaviti da se dobro ohladi. U ohladjeni fil dodati umucenu slatku pavlaku, i staviti preko cokoladnog fila.
4.
Umutiti krem slag sa hladnom kiselom vodom i staviti preko fila od jagoda.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar