Sastojci 6 osoba
biskvit;
5 jaja
5 velikih žlica šećera
3 velike žlice Oštrog brašna Podravka
2 velike žlice kakaa u prahu Dolcela
3 velike žlice ulja
1 Prašak za pecivo Docela
sirup;
2 dcl vode
15 dag šećera
krema;
2 vrećice Puding vanilija Dolcela
1/2 l mlijeka
12,5 dag maslaca (ili margarina)
10 dag šećera u prahu
1 bočica ekstrata banane
glazura;
3 velike žlice vode
3 velike žlice šećera
8 dag margarina
10 dag čokolade za kuhanje
Priprema
1.
Pripremiti pleh veličine 33*20 cm,obložiti ga pek papirom.Žumanjke izmiksati sa šećerom,pa redom dodavati brašno,kakao,prašak za pecivo i ulje.Na kraju ručno umiješati snijeg od bjelanjaka.Staviti peći biskvit na 180 stupnjeva 20 minuta.Ohladiti ga.Skuhati sirup od šećera i vode pa njime zaliti ohlađeni biskvit.
2.
Za kremu skuhati puding u mlijeku sa polovicom šećera.U toplo dodati ekstrat od banane.A u ohlađeno izrađeni maslac sa preostalim šećerom.Dobro izmiksanu kremu premazati preko biskvita.
3.
Za glazuru otopiti čokoladu,vodu,šećer i margarin.Malo prohladiti pa time preliti kolač.Kad se dobro ohladi i glazura stvrdne ...kolač se može poslužiti.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar