Sastojci
14 dkg keksa po izboru
7 dkg maslaca
jagode
25 dkg mascarponea
10 dkg bijele čokolade
1 vanilija šećer
4 dl slatkog vrhnja
1 mljevena želatina
Priprema
1.
Pripremiti kalup promjera 23 cm.
Kekse usitniti a maslac otpiti. Pomiješati i smjesu utisnuti u kalup čije dno smo premazali maslacem ili stavili papir za pečenje.
2.
Jagode izrezati na polovine a ako su veće na četvrtine.
3.
Bijelu čokoladu otopiti na pari.
Mascarpone sobne temperature malo izraditi mikserom. Umiksati otopljenu bijelu čokoladu i vanilija šećer.
Špatulom lagano umiješati tučeno slatko vrhnje.
Slatko vrhnje ne istući do pune čvrstoće.
Na kraju umiješati otpoljenu želatinu.
4.
Na podlogu od keksa razmazati malo kreme. Utisnuti/složiti izrezane jagode te prekriti ostatkom kreme. Staviti na hlađenje.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar