BISKVIT: 3 jaja
150 g šećera
1 vanilin šećer Dolcela
1 dcl ulja
4 žlice mlijeka
3 žlice gorrkog kakaa
150 g oštrog brašna
1/2 žličice Praška za pecivo Dolcela
1 žlica džema od jagoda
PRELJEV: 2 dcl mlijeka
ČOKO KREMA: 5 dcl mlijeka
3 žlice šećera
1 Puding čokolada Dolcela
100 g čokolade za kuhanje
1 jaje
4 dcl vrhnja za šlag
2 kremfixa
100 g čokoladnih napolitanki
JAGODA KREMA: 5 dcl vrhnja za šlag
1 voćni jogurt jagoda
1 kremfix
200 g čokolade za kuhanje
1 dcl vrhnja za šlag
350 g jagoda (očišćenih)
Priprema
1.
BISKVIT: pjenasto umutiti jaja, šećer i vanilin šećer. Dodati ulje, mlijeko, džem i kakao pomiješan s brašnom i praškom za pecivo.
Dobro izmiksati i staviti u lim obložen papirom za pečenje. Peći oko 20 minuta na 180 stupnjeva.
Topli biskvit preliti s 2 dcl mlijeka i ohladiti.
ČOKO KREMA: 4 dcl mlijeka i šećer zakuhati a u preostalom mlijeku umutiti jaje, pa dodati puding. Kada mlijeko prokuha umiješati puding i skuhati gustu kremu. Kremu maknuti s vatre te umiješati čokoladu i usitnjene napolitanke, kremu potpuno ohladiti.
U dubokoj posudi izmiksati 4 dcl vrhnja za šlag s kremfiksom te miksajući sjediniti sa ohlađenom čokoladnom kremom.
Jagodama odrezati dno te ih posložiti po bisvitu, po njima rasporediti čokoladnu kremu.
JAGODASTA KREMA: Vrhnje za šlag izmiksati sa kremfiksom i voćnim jogurtom, miksati dok ne dobijemo čvrstu kremu te ju nanijeti preko čokoladne kreme.
GLAZURA: Na pari otopiti čokoladu i vrhnje za šlag te preliti preko jagodaste kreme.
Posluživanje
Kilač dobro rashladiti i poslužiti.
Nema komentara:
Objavi komentar