Starinski talijanski keksici za sve prigode , predivnog okusa i fine teksture koju im daje marmelada od marelica i krem sir .
Sastojci
Tijesto
120 g maslaca sobne temperature
80 g krem sira
1 zlica mlijeka
45 g smedjeg secera
60 g marmelade od marelica
150 g Glatkog brašna Podravka
1,1/2 zlicice Praska za pecivo Docela
1,1/2 zlicice Cimeta mljevenog Podravka
1/4 zlicice soli
100 g sjeckanih oraha
Glazura
100 g secera u prahu
60 g marmelade od marelica
1 zlica maslaca sobne temperature
3-4 zlice vode ili soka od limuna
100 g Kokosovog brašna Dolcela
Priprema
1.
Maslac i krem sir pjenasto izmuti , pa dodaj mlijeko , secer i marmeladu . Sve izmijesaj u jednolicnu masu . Brasno , prasak za pecivo , cimet i sol prosij i dodaj smjesi sa maslacem , pa umijesi prhko tijesto . Na kraju u tijesto umijesaj sjeckane orahe .
2.
Trgaj komadice tijesta velicine oraha i urolaj u oval ili cilindar . Slazi oblikovano tijesto na lim oblozen papirom za pecenje i peci 10-12 min na 170 stupnjeva . Pecene keksice prebaci na resetku za hladjenje i potpuno ohladi .
3.
U medjuvremenu napravi glazuru tako sto ces izmijesati secer , marmeladu i maslac , pa dodavati zlicu po zlicu soka ili vode dok ne dobijes smjesu gustoce kao med . Ostavi sa strane do upotrebe .
4.
Hladne keksice urolaj u glazuru , pa u kokosovo brasno . Slazi na lim oblozen papirom za pecenje i pusti da se tako osuse na sobnoj temperaturi 2-3 sata . Prosusene keksice spremi u kutiju sa cvrstim poklopcem .
Izvor:http://www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar