20kom
300-350g Glatkog brašna
150g maslaca
100g šećera u prahu
1 1 vanilija šećer
malo soli
1/2žličice Prašak za pecivo Docela
Ostalo:
3-4žlice Kokosovog brašna Dolcela
đem po ukusu
Priprema
1.
U zdjelu stavite sve sastojke za tijesto pa zamiješajte fino tijesto koje se lijepi.Tijesto bi trebalo izgledati kao plastelin, trebalo bi biti glatko i podatno.
2.
Od tijesta izradite dvadeset okruglica veličine marelice.Stavite na lim na koji ste stavili papir za pečenje. Uzmite cijedilo za naranče pa vršak zabodite sredinu okruglice.Zagrijete pećnicu170C. Pecite 10-15 min.Izvadite keksiće vani,možete ako su se puno nadigli još jednom u sredinu pritisnuti vrhom cijedila.Ostavite da se ohlade.Za to vrijeme prepržite kokos na suhoj tavi da dobije zlatnu boju.
3.
Otopite džem po izboru u lončiću/ja sam koristila od jagode i marelice da budu dvobojni/
.Svaki keks sa strane omažite lagano otopljenim džemom pa umočite u preprženi kokos.Ostatak ulij te u sredinu kolačića.Ostavite sve da se ohladi i đem opet stisne.
4.
Servirati uz kavicu ili čaj!!
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
Nema komentara:
Objavi komentar