Biskvit
1 kom. jaje
1 kom. bjelance
4 žlice Šećera ( kristal)
3 žlice Glatkog brašna Podravka
2 žlice samljevenih Badema Dolcela
Ledena krema
2 kom. jaja
100g Šećera ( kristal)
1 kom. Vanilin šećer bourbon Dolcela
50g putera/maslaca
1dc mlijeka
5 listića želatine
5dc slatkog vrhnja Dolcela 5+
100g malina ili jagoda
80g čokolade crne za kuhanje
Čokoladni preliv
75g čokolade crne za kuhanje
75g mliječna čokolada
2 žlice ulja
Priprema
1.
Obadva bjelanca umutimo pjenasto, sa šećerom. Dodamo žumance i sve zajedno promješamo. U par navrata dodamo brašno sa mljevenim bademima, promješamo da nema grudvica.
Masu istresemo u tortni model 24cm, obložen pek papirom i pečemo 8 min. u pećici ugrijanoj na 200 stepeni.
2.
Želatinu namočimo u vodu da nabubri.
Jaja sa šećerom, vanilinim šećerom i maslacem sobne temperature mutimo nad parom. Prilijemo vruće mlijeko, i mutimo dok ne dobijemo pjenastu i gustu smjesu. U vruću smjesu dodamo nabreklu želatinu i mješamo dok se želatina ne otopi. Dobijenu masu ohladimo.
Umutimo vrhnje za šlag. Dodamo jajčnu masu i dobro promješamo. Smjesu podjelimo na tri jednaka dijela. U jedan dio dodamo istopljenu čokoladu. U drugi dio dodamo samljevene maline ili jagode, a u treći dio ne dodajemo ništa.
3.
Ohlađen biskvit položimo na tortni pladanj i oko njega postavimo tortni obruč obložen pek papirom. Na biskvit damo čokoladni dio fila, preko njega fil od maline ili jagode i na kraju još kremu bez dodataka. Poravnamo i damo tortu da se ohladi.
4.
Obadvije čokolade i ulje istopimo. Prelijemo preko torte i vratimo u hladilnik.
Posluživanje
Uživajte !
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
Nema komentara:
Objavi komentar