Sastojci 1 osoba
80 g špageta No.3
3 cherry rajčice rezane na četvrtine
1/2 manje mlade kapulice rezane na tanke kolutiće
1 režanj češnjaka narezan na listiće
2 prstohvata sušenog bosiljka ili 3-4 listića svježeg
2 prstohvata sušenog origana
malo sjeckanog peršina
250 ml hladne vode
1/4 kokošje kocke
1 žlica maslinovog ulja
1/3 žličice soli
malo svježe mljevenog papra
2 žlice ribanog parmezana
2 žlice vrhnja za kuhanje (po želji)
Priprema
1.
Špagete prelomiti na 2 ili 3 dijela i staviti u lonac.
Dodati cherry rajčice, mladu kapulicu (može i obični luk), sušeni origano i bosiljak (svježe listove natrgati), češnjak, peršin, sol, papar, kokošju kocku, maslinovo ulje i hladnu vodu.
Promiješati, poklopiti i kuhati 10 minuta od kad voda uzavre na laganoj vatri.
Nakon 5 minuta, na sredini kuhanja, skinuti poklopac.
Često promiješati.
Kad špageti omekšaju i voda se skoro posuši, umiješati ribani parmezan i po želji malo vrhnja za kuhanje. Samo prokuhati, maknuti sa vatre, poklopiti na 1 minutu i vruće poslužiti.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar