Sastojci 6 osoba
12 kuglica Ferrero Rocher
100 g omekšalog putera
125 do 150 g šećera
1 kašičica vanilinog ekstrakta
2 blago umućena jajeta
350 g brašna
1 kesica praška za pecivo
1/4 kašičica soli
250 ml mleka
30 g kakao prah
Priprema
1.
Uključiti rernu na 200°C da se greje.
Brašno, so, kakao i prašak za pecivo izmešati, prosejati i ostaviti na stranu.
Mleko i vanilu sjediniti zajedno.
Umutiti puter sa šećerom u penastu masu, dodati jedno po jedno jaje i umutiti sve zajedno.
Sipati trećinu mase od brašna, sjediniti sa puterom, onda sipati trećinu mleka i to sjediniti zajedno i tako dok imate mleka i brašna ali ovo raditi sa žicom za mućenje.
2.
Pleh za muffine podmazati sa puterom ili isprskati sprejom za pečenje.
1/3 kalupa napuniti sa testom, odozgore staviti po jednu Ferrero Rocher ( ili bilo koju drugu čokoladu ; čokoladna jaja na primer ) i sipati ostatak testa preko čokolade.
Peći oko dvadesetak minuta, izvaditi na žicu da se prohladi i poslužiti toplo sa kafom, mlekom, čajem...
3.
Prijatno!!
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar