Sastojci 4 osobe
700 g krompira (najbolje belog)
20 sljiva
2 jajeta
150 ml ulja
malo soli
300-500 g brasna
200 g prezle
200 g secera
1 vanilin secer
Priprema
1.
Krompir skuvati u ljusci, u posoljenoj vodi. Ocediti ga, prohladiti (ne treba da bude skroz hladan, a ni previse topao) i ocistiti od ljuske.
Izgnjeciti ga i paziti da ne ostanu grudvice. Zatim dodati 2 cela jajeta, 2 kasike ulja, malo soli i nastaviti sa gnjecenjem. Postepeno dodavati brasno, u zavisnosti od krompira (vodeniji ili suvlji) bice vam potrebno od 300 do 500g.
2.
Od dobijenog testa kidati komade i na dlanu oblikovati krug u koji stavljamo sljivu i dobro zatvorimo krug. Za to vreme staviti u lonac vodu da prokljuca, sa dve kasike ulja. Knedle spustati u kipucu vidu, kad ispivaju na povrsinu ostaviti ih jos 2-3minuta, zatim ih vaditi rupicastom kasikom i ostaviti da se ocede.
3.
Za to vreme staviti ostatak ulja da se zagreje, dodati prezlu i uz neprestano mesanje proprziti je 2-3 minuta, paziti da ne zagori. Skinuti je sa vatre i dodati secer, sve dobro izmesati, zatim uvaljati knedle u tu smesu.
Prijatno :)
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar