Sastojci 4 osobe
Premaz:
2 češanj češnjaka
3-4 žlice maslinovog ulja
Tijesto:
400g Glatkog brašna Podravka
2žlice maslinovog ulja
1/2žličice Šećera ( kristal)
1/2kesice Kvasca instant Dolcela
1,5žličica soli/manje više po ukusu
250ml mlake vode
Priprema
1.
Prije nego počnete bilo što raditi naribate u zdjelicu češnjak prelite sa maslinovim ulje dodate malo soli i ostavite stajati dok sve ne dovršite da se ulje lagano aromatizira češnjakom. U mlaku vodu stavite šećer i kvasac lagano promiješate rukom , odložite par minuta dok se kvasac lagano ne aktivira.Dodate ulje, brašno sa solju.
Zamiješate tijesto da bude fino.Razradite ga dodatno na radnom stolu da bude fino i glatko. Tijesto razvaljate na tanko.Premažete smjesom češnjaka i maslinovog ulja.Narežete na duge trake otprilike 5x12cm.Svaku trakicu malo rastegnete u ruci i savijete jednom da dobijete mali čvor u sredini koji nije puno stisnut.Ponavljate postupak dok sve ne završite .
2.
Pokrijete nodine čistom krpom ostavite stajati do 1h na toplom mjestu ili dok se fino ne podignu.
Pecite u zagrijanoj pećnici na 180C/20min ili dok ne dobiju finu boju i počnu se micati po limu.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar