Sastojci
2 komada jaja
2 čaše (od jogurta) Glatkog brašna Podravka
2 čaše Šećera ( kristal)
1 kesica Prašak za pecivo Docela
100 g omekšalog putera/maslaca
100 ml ulja
100 ml mleka
2 kašike Kakao u prahu Dolcela
100 g krupno mlevenih lešnika
200 ml biljne slatke pavlake
preliv i dekoracija
100 g čokolade za kuvanje
50 g mlevenih lešnika
50 g bele čokolade
par komada celih lešnika
Priprema
1.
Mikserom izmutiti jaja sa šećerom. Mutiti dok smesa ne pobeli oko 5 minuta.
2.
Zatim dodati omekšali margarin. U jednoj posudi izmešati brašno, prašak za pecivo i kakao.
3.
Nastaviti mućenje pa naizmenično dodavati brašno (sa kakaom i praškom za pecivo), mleko i ulje. Kada se sve lepo sjedini na kraju dodati lešnike. Mutiti još jedan minut da se sjedini. Kalup za kuglof dobro premazati margarinom, pa ga posuti brašnom. Sipati izmućenu smesu u kalup.
4.
Sipati testo u kalup pa staviti da se peče na 180 stepeni oko 30-40 minuta. Kada je pečen kuglof ostaviti da se dobro ohladi.
5.
Kada se kuglof ohladi preseći ga na pola. Izmutiti slatku pavlaku pa nafilovati kuglof.
6.
Istopiti čokoladu pa preliti kuglof.
7.
Ukrasiti po želji.Ja sam koristila mlevene i cele lešnike i malo otopljene bele čokolade.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar