sastojci
podloga
keks piškote ili plazma
krema
800ml. mlijeka
2 vrećice Panna Cotta Dolcela-160g.
3-4 žlice krem sira po ukusu
voćni nadjev
600g. sezonskog voća (jagoda, malina, kupina itd)
6 velikih žlica Šećera ( kristal)
15g. Želatine Dolcela
10 velikih žlica vode
Priprema
1.
kalup 20x30cm.premažite uljem,poredajte keks,plazma ili piškote,prethodno manočene u hladnom mlijeku.
2.
krema,u 800ml. vrelog mlijeka dodajte prašak za desert,te,miješajući pjenjačom kuhajte 1.minutu.
desertnu kremu prohladite i lagano umiješajte krem sir.
3.
prelijte preko keksa i ukrasite nadjevom od voća.
pripremite na način,želatinu stavite u hladnu vodu da nabubri.voće sa šećerom malo kuhajte,dodajte želatin i još kratko kuhajte,skinite s vatre i nakon jedne minute vadite voće poredajte po kremi i sve prelijte sokom koje je voće pustilo.
4.
kolač dobro ohladite,par sati ili preko noći u frižideru.
Posluživanje
voće možete koristiti sezonsko ili smrznuto,ako želite slađu kremu dodajte šećera po ukusu...drugi dan uživajte u njegovom,kremasto-sirnom- voćnom i osvježavajućem okusu..
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
Nema komentara:
Objavi komentar