Sastojci
BISKVIT
4 jaja
6 žlica šećera
10 žlica brašna
2 dcl ulja
prašak za pecivo
FIL
jabuke
1 L vode
6-10 žlica šećera (po želji)
3 pudinga od vanilije
šlag
Priprema
1.
Izmiksati jaja i šećer. Zatim dodati brašno, prašak za pecivo i ulje te sve zajedno izmiksati.
Lim za pečenje pouljiti i pobrašniti da se biskvit ne zalijepi, izliti smjesu i peći na 180°, 15-20 min.
(pekla sam u pravokutnom limu dimenzije 34x20)
2.
Jabuke očistiti, izrezati na ploške ili kolutiće te ih kuhajte 10-15 min. Moraju omekšati, ali opet pazite da se ne prekuhaju i raspadaju. Vodu u kojoj ih kuhate možete zasladiti, ja sam dodala malo šećera jer su mi jabuke bile kiselkastije. Skuhane jabuke posložite po hladnom biskvitu.
3.
Pudinge i šećer skuhati u litar vode po uobičajenom postupku, odnosno po uputama s vrećice.
Ako želite tanji sloj možete i 2 pudinga u nešto više od pola litra vode. Također, možete ga skuhati u ovoj vodi u kojoj su kuhane jabuke. Tada će i puding poprimiti aromu jabuka. Ja sam ovaj put stavila pola litra vode od jabuka, te pola litra čiste vode.
*jedna napomena -ako kuhate puding u vodi od jabuka pazite na šećer.. ukoliko dodate šećer pri kuhanju jabuka ne trebate dodatno stavljati kad budete radili puding.. jedino ako ga kuhate u čistoj vodi onda zasladite.
4.
Vruć puding prelijte po jabukama i ostavite da se ohladi.
Kad se ohladi premažite šlagom. :)
5.
**Ako radite kolač s bananama nije potrebno kuhati, samo ih izrežete na kolutiće, posložite i prelijete pudingom. Meni još draže nego s jabukama.
Također, možete staviti drugi okus pudinga - dobra kombinacija su banane i puding od jagode.**
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar